‘Lager ziekteverzuim dankzij innovatief luchtbehandeling’

Machinefabriek Van Aarsen in Panheel ontwikkelt en produceert uiterst geavanceerde machines en complete installaties voor de productie van diervoeders en premixen. De klanten van Van Aarsen bevinden zich over de hele wereld. De kantoren van deze machinebouwer zijn door Servex * Koeltex in 2016 voorzien van airco en een verse-luchtvoorziening, met een speciaal doel: een prettige werkomgeving creëren voor medewerkers.

Jack Coumans, purchase manager bij Van Aarsen, legt uit waarom deze opdracht juist bij Servex * Koeltex is neergelegd. “Al sinds jaar en dag zijn zij verantwoordelijk voor het onderhoud aan ons airco-systeem. En dat doen ze heel goed, dus daarom hebben we ze hen gevraagd een voorstel te doen. Dat ze de opdracht hebben gekregen is omdat we het volste vertrouwen hadden in de technische oplossing die bovendien commercieel verantwoord was.”

De installatie van het airco- en luchtbehandelingssysteem was onderdeel van een ingrijpende verbouwing en upgrade van de kantoren. Het pand werd geheel gestript en opnieuw opgebouwd als een open kantoortuin. Daarbij is er veel aandacht besteed aan het optimale werkklimaat. Verlichting, akoestiek, airconditioning, alles is meegenomen.

“We hebben Servex * Koeltex gevraagd de ideale installatie te maken voor optimale prettige werkomstandigheden voor onze medewerkers, waarmee we tevens zouden voldoen aan alle wettelijke regels. Ze hebben ons toen uitgebreid geadviseerd, met als resultaat dat we een installatie hebben waar alles in zit wat erin moet zitten. Zelfs een systeem waarmee bacteriën worden gedood door middel van UV-licht. Want een goed systeem is heel belangrijk voor een gezonde lucht en daarmee voor de gezondheid van onze medewerkers.”

Of het doel bereikt is kan nog niet gezegd worden, aldus Coumans. “Het gaat om mensen en iedereen heeft toch zo z’n eigen wensen en voorkeuren, dus het blijft aftasten. Dus heeft het iets opgebracht? Jazeker, de werkomstandigheden zijn enorm verbeterd en we werken nu in een prettige omgeving. Alleen of dit ook al geresulteerd heeft in een lager ziekteverzuim is lastig meetbaar.”

Coumans heeft voor Van Aarsen onlangs een servicecontract afgesloten, zodat hij niet voor verrassingen komt te staan en verzekerd is van tijdig onderhoud en snelle actie bij eventuele storingen. “We kunnen enorm goed samenwerken, de mensen bij Servex *Koeltex hebben aan een half woord genoeg. En dat zeg ik niet alleen maar om goede dingen te zeggen.”

Over de samenwerking met Servex * Koeltex is de purchase manager zeer te spreken. “Ze hebben heel goed meegedacht en meegeholpen, ondanks de erg krappe planning. Servex * Koeltex is ook heel pragmatisch en werkt met goede, betrokken mensen. Ze weten waar ze het over hebben, van de directeur tot aan de mensen op de vloer. En laten we eerlijk zijn, juiste deze mensen zijn het hardste nodig voor de uitvoering.”

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken