Smets Food Trading

Opgericht in 2013 is Smets Food Trading relatief jong, met toch al veel ervaring. Het bedrijf importeert groente en fruit uit landen rond de Middellandse Zee. Directeur Peter Smets legt uit dat een goed werkende koelinstallatie belangrijk is voor zijn bedrijf.

Bij de oprichting van Smets Food Trading had Smets al zo’n 25 jaar gewerkt in de groente- en fruitsector, bij het familiebedrijf van zijn ouders. Hij begon met de import van kleinere groenten en fruit uit Italië, Spanje en Portugal. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een gerenommeerde partner, met klanten in voornamelijk Nederland en België. Smets Food Trading werkt met verschillende logistieke partners, zodat producten snel geleverd kunnen worden, rechtstreeks van de teler naar de klant.

Vertrouwen
“Eigenlijk is het heel simpel. Voor ons moet een koelinstallatie vooral betrouwbaar zijn” vertelt Smets. “Een koeling moet goed functioneren en daarnaast ook betaalbaar zijn. En als het een keer niet werkt, dan moet de leverancier snel hier zijn. Goedkoop is niet altijd voordelig. Als een koeling niet werkt en het wordt niet snel genoeg geregeld, of je weet dat niet zeker, dan heb je een probleem. Bij Servex * Koeltex heb ik wel dat vertrouwen. Ik heb de nummers van de monteurs in mijn telefoon staan en als er iets is, zijn ze binnen een uur hier.”

Voordeel
Dat vertrouwen is voor de internationale leverancier in verse groenten en fruit essentieel. “Ik heb jarenlang met Koeltex gewerkt. Daar werden we altijd goed geholpen, ze hebben altijd goed werk geleverd. En als er al eens iets was, dan werd het opgelost.” Dus toen Smets voor zijn bedrijf een nieuwe opslagfaciliteit liet bouwen, was het logisch dat Koeltex een aanbod mocht doen. “Natuurlijk ga je wel om je heen kijken wat er speelt. Maar je merkt dan toch dat doordat een leverancier je bedrijf goed kent, deze je een betere aanbieding kan doen. Ze zijn meer to the point, weten veel beter hoe het moet of hoe het zou moeten. Dat is dan wel een voordeel.”

Natuurlijk koudemiddel
In aanloop naar de nieuwbouw werd Koeltex overgenomen en ontstond Servex * Koeltex. Naar aanleiding van een kennismakingsgesprek werd de opdracht bijgesteld, onder andere omdat er kleine wijzigingen waren doorgevoerd in de koelcellen. Maar deze wijziging in de specificaties was niet de enige reden. “Koeltex had chemische expertise en Servex voegde daar expertise over duurzame installaties aan toe. We hebben toen samen overlegd en dat heeft geleid tot de huidige oplossing: een koelinstallatie op basis van natuurlijke koudemiddel.”

Blij
Smets is blij met het advies om over te stappen op natuurlijk koudemiddel. “Ik merk er nu niets van en op zich is dat goed: alles functioneert en er zijn geen storingen, dus daarom ben ik er blij mee. Uiteindelijk is het wel beter voor ons allemaal, want het is beter voor het milieu. Dus op de langere termijn maakt het wel degelijk verschil.”

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken