‘De betrokkenheid is gewoon fantastisch’

Snijders Vleeswaren, gevestigd in het Zuid-Limburgse Born, is een vleeswarenbedrijf dat een groot assortiment vleeswaren produceert voor afnemers in heel Nederland. Dat gebeurt onder andere onder de naam Lekker uit Limburg. Dit kwaliteitsmerk, een samenwerkingsverband met Keulen Vleeswaren uit Nuth, omvat een selectie van de lekkerste ambachtelijke vleeswaren en specialiteiten. Peter Francken, directeur bij Snijders Vleeswaren, vertelt waarom hij klant is geworden bij Servex * Koeltex.

“Een tijdje terug benaderde Servex * Koeltex mij. Juist op dat moment was ik voor onze vleeswarenfabriek op zoek naar een nieuw koelsysteem omdat het systeem dat we hadden aan vervanging toe was. Ik kende Servex * Koeltex al wel van naam, via een bevriende transporteur in Swalmen. Daar ben ik toen gaan kijken en ik moet zeggen: ik raakte onder de indruk van wat ik daar zag.”

Francken was op zoek naar een extern koelsysteem. “Ik wilde een unit buiten en dan met leidingen naar binnen, naar iedere afzonderlijke koel- en vriescel. Op die manier kun je precies koelen op de plek waar je het wil hebben. De reden was omdat je daar beter mee kunt werken en beter kunt sturen, ook als er eens een storing mocht zijn.”

Niet vreemd dus dat de visualisatiesoftware van Servex *Koeltex in goede aarde is gevallen bij Francken. “Het voordeel is dat hun specialisten het zelf volgen, en wij kunnen het ook meteen zien. Maar meestal zij zijn ons daarin voor: ze weten eerder dat er een storing is dan wij. Daarin zijn ze wel heel uniek, hoor.”

De vleeswarenfabrikant was jarenlang klant bij een andere leverancier. Toch besloot hij deze omvangrijke opdracht aan Servex *Koeltex te geven. “De reden dat we zijn overgestapt zit ‘m vooral in de persoonlijke benadering. Ze konden zich heel goed inleven in de bestaande situatie.” Ook het feit dat Servex * Koeltex specialist is op het gebied van natuurlijke koudemiddelen speelde een belangrijke rol, aldus Francken. “Ze konden ons al direct voorzien van een installatie op basis van CO2. Dat is veel milieuvriendelijker en daar kun je tegenwoordig niet omheen.”

Het milieu-aspect is ook de reden waarom Francken op advies van Servex * Koeltex heeft besloten te kiezen voor een installatie waarmee de restwarmte wordt teruggewonnen. “De restwarmte die vrijkomt gebruiken we weer met behulp van een warmtewisselaar. Dus we gooien niks weg. Ik had er een hard hoofd in, hoor. Ik dacht niet dat zo’n systeem voldoende capaciteit zou hebben. Achteraf blijkt dat het wel zo was. En ik ben er blij mee, want het zorgt voor een enorme besparing.”

Frankcen is blij dat hij de overstap heeft gemaakt en is bijzonder tevreden met de dienstverlening. “Ik ben erg blij met de firma Servex *Koeltex. De betrokkenheid, van zowel directie als van de monteurs, is gewoon fantastisch. Ik doe dit werk al meer dan 25 jaar en heb zoiets nog nooit eerder meegemaakt. En dat is niet alleen op het moment van verkoop, ook de aftersales is top!”

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken