Koel- en vriesinstallaties

“Een koel- of vriesinstallatie op maat voor elke toepassing”

Een koelinstallatie of vriesinstallatie van Servex * Koeltex is altijd maatwerk; of het nu gaat om een kleine koelcel voor een restaurant of een enorme vrieshal voor een transportbedrijf. Elke koel- en vriesinstallatie wordt op maat ontworpen, aan de hand van specificaties van de klant. Behalve de wensen van de klant vormt natuurlijk ook de geldende wet- en regelgeving een belangrijk uitgangspunt. Vanzelfsprekend voeren wij proceskoelers uit met natuurlijk koudemiddel.

Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij tot in detail welke aspecten een rol spelen bij de keuze voor een koel- of vriesinstallatie. Behalve de aard en de hoeveelheid van de te koelen of te bewaren producten kunt u hierbij denken aan:

  • Inkoeltijd
  • Leefwarmte
  • Bewaartemperatuur en -tijd
  • Relatieve luchtvochtigheid
  • Instraling door verlichting, deuren, apparatuur

Bij het ontwerp van elke koel- of vriesinstallatie maken wij een nauwkeurige capaciteitsberekening, waarin bovengenoemde aspecten worden meegenomen. Op basis hiervan wordt uiteindelijk de installatiecapaciteit bepaald. Het energieverbruik en de levensduur zijn afhankelijk van de samenstelling van de koel- of vriesinstallatie. Zo kan door te kiezen voor een grotere condensor en elektronische ventielen een energiebesparing van wel 25% gerealiseerd worden. Ook bestaat de mogelijkheid om kosteloos warm water te bereiden in een voorwarmboiler of de hete leidingen van de installatie te gebruiken als vloerverwarming. Door onderkoeling van de koelvloeistof bespaart u al snel 25% energie in de stroomopname van de koelinstallatie.

Uw koel- en vriesinstallaties worden op maat ontworpen bij Servex * Koeltex en in onze werkplaats geassembleerd. De complete productie, van a tot z, plus de programmering en de service is bij Servex * Koeltex in uitstekende handen. En doordat wij gebruik maken van A-kwaliteit producten en onderdelen, kunt u bij ons all-in onderhoudscontract afnemen.

Wilt u meer weten over koel- en vriesinstallaties of wilt u een scherpe offerte? Neem dan contact op voor een afspraak. Wij zijn u graag van dienst.

Fruitbedrijf Heijnen verteld over hun ervaring met Servex*Koeltex
Of lees hoe tevreden Snijders Vleeswaren is over zijn extern koelsysteem en warmte terugwinning

professioneel tranport

Koelcel voor asperges

Servex fabrikaat buitenunit

schakelpaneel fabrikaat servex

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken