‘Worry-free ondernemen’

 FLM food ingredients uit Ittervoort levert hoogwaardige champignonproducten in alle vormen, maten en verpakkingen. Klanten zijn bedrijven in de voedingsindustrie en foodservice die over de hele wereld gevestigd zijn. De champignons worden op maat verwerkt, geconserveerd, verpakt en geleverd, zodat de klant ze optimaal kan verwerken. FLM staat voor Freezitt, Lo-Litt en Marque, de drie bedrijven die tezamen FLM food ingredients vormen.

De contacten tussen FLM food ingredients en Servex * Koeltex gaan terug tot 2006, het jaar waarin Freezitt wordt opgericht. Directeur Jeroen Koenen vertelt waarom hij gekozen heeft voor Servex * Koeltex. “Bij de bouw van onze fabriek twaalf jaar geleden hadden we een partij nodig die voor ons de koelcellen kon bouwen. Via onze connecties kwamen we al snel tot de conclusie dat Servex de meest geschikte partij was om dat voor ons te doen.”

Vanaf het eerste begin is Servex * Koeltex betrokken geweest bij het koelsysteem van FLM food ingredients. Dus ook toen in 2015 een geheel nieuwe fabriek werd gebouwd, kreeg Servex * Koeltex de opdracht. Koenen: “Sinds de opstart hebben we met regelmaat delen bijgebouwd, zaken veranderd en nieuwe hallen gebouwd. En voor het koelstuk hebben we telkens Servex * Koeltex gevraagd.”

Eisen
De specifieke eisen die FLM food ingredients aan de koelinstallatie stelt, hebben voornamelijk betrekking op de voedselveiligheid, aldus Koenen. “In het kader van de HACCP moet de installatie bijvoorbeeld goed te reinigen zijn. Verder gaat het vooral om de bedrijfszekerheid.” Want een bedrijf als FLM moet erop kunnen vertrouwen dat de installatie feilloos werkt.

Storingen opgelost
Nu kan elke installatie, hoe goed deze ook ontworpen en gebouwd is, op enig moment getroffen worden door een storing. Belangrijk is dat dit op een goede manier wordt opgepakt. En daar kan FLM op vertrouwen, zo legt hij uit. “Servex * Koeltex heeft een systeem aangelegd waarmee ze op afstand onze installatie kunnen controleren. Op het moment dat er storing is, komt die bij hun binnen en komen zij in actie, zonder dat wij zelf iets hoeven te ondernemen.”

Flexibel
Voor FLM is de prijs dan ook niet de belangrijkste afweging bij de keuze voor de leverancier van de koelinstallatie. “Voor ons gaat het om de servicegraad. Ze zitten niet te ver hiervandaan, de mensen kennen de weg en kunnen zelfstandig opereren. Het valt mij op dat er ook in weekend wel eens medewerkers van Servex * Koeltex hier zijn, en altijd op basis van eigen detectie. Mijn ervaring is dat ze in noodgevallen heel flexibel zijn en zelfs in de avonduren mensen optrommelen om een storing op te lossen.”

Relatie
Volgens Koenen is de relatie met Servex * Koeltex meer dan alleen die van klant-leverancier, gebaseerd op euro’s. “Wij zijn zeker tevreden met Servex * Koeltex als vaste partner. Ze kunnen snel schakelen en hebben ons altijd goed geholpen. Je zou kunnen zeggen dat zij ervoor zorgen dat wij ‘worry-free’ kunnen ondernemen.”

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken