‘Wat er ook gebeurt, het komt allemaal goed’

Koper Bolbloemen, gevestigd in Roggel, is gespecialiseerd in het telen van bloembollen-op-pot. De beste bollen, goede potgrond, een strikt groeischema en een nauwkeurig systeem voor klimaatbeheersing zorgen ervoor dat de potten met bloemen het gehele seizoen door van eenzelfde hoge kwaliteit zijn. Eigenaar Jos Koper vertelt over wat de samenwerking met Servex * Koeltex zo bijzonder maakt.

Net als veel andere relaties van Servex *Koeltex is Koper Bolbloemen al jarenlang klant. Jos Koper heeft het volste vertrouwen in Servex * Koeltex en kan zich nog herinneren hoe dat ooit is ontstaan. “Een jaar of 35 geleden hadden we een houten koelcel, gekocht bij vader Van den Kerkhof. Op een gegeven moment ontstonden er wat problemen waardoor het elektrisch systeem smolt. Nadat het snel genoeg was gerepareerd, kwam vader Van den Kerkhof bij me om te zien of alles goed werkte. En om me te vertellen dat ik me niet druk hoefde te maken over de kosten. Sindsdien ben ik een trouwe klant.”

Koper ziet zelfs geen aanleiding om offerte bij andere bedrijven op te vragen. “Als ik iets bij ze neerleg, zorgen zij dat het netjes en redelijk is. Ik ben heel erg tevreden.” Die tevredenheid heeft alles te maken met de technische knowhow en de service, aldus de bolbloemenkweker. “Ze denken mee en zorgen ervoor dat al hun personeel met de neuzen dezelfde kant op staat. Dus ik ben hartstikke blij met die jongens.”

Al in 2002 heeft Koper een service-abonnement afgesloten. De snelheid waarmee Servex * Koeltex reageert op vragen is een belangrijke reden waarom Koper klant is en blijft. “Als ik aan de bel trek zijn ze er heel vlug. Nou is dat een kleine moeite want ze zitten niet ver weg, maar toch. Ook bij iets kleins kan ik op ze rekenen. Ze komen na wat ze beloven en kijken niet op een boutje of een moertje. Het wordt gewoon goed gemaakt.”
Servex * Koeltex heeft koelcellen geleverd voor het onder speciale condities bewaren van bolbloemen en een expeditieruimte voor de opslag en overslag van producten. Bij dit systeem is een natuurlijk koudemiddel gebruikt en wordt de restwarmte teruggevoerd in de kassen om deze te verwarmen. Bovendien heeft Servex * Koeltex de volledige elektrotechnische voorzieningen gerealiseerd.

Een andere oplossing, die Servex * Koeltex eigen beheer heeft ontwikkeld, is het visualisatiesysteem. Dit is een computerprogramma waarmee real-time in één oogopslag de actuele situatie van het systeem zichtbaar is. En ook hierin wordt naar de wensen van de klant geluisterd, zo ervaart Koper. “Een dingetje vond ik niet zo gebruiksvriendelijk, de bediening was niet zo fijn. Dat is meteen opgepakt, zodat het nu veel eenvoudiger is. Dus wat er ook gebeurt, het komt allemaal goed.”

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken