‘Volledige terugwinning restwarmte’

Beeren Plantproducts, gevestigd in het Noord-Limburgse Neer, is een gerenommeerde producent van kwalitatief hoogwaardige asperge-, prei- en aardbeiplanten. In 2013 heeft Beeren een nieuwe sorteer- en verpakkingshal laten bouwen. Doel van dit nieuwbouwproject was om de producten efficiënter en hygiënischer te kunnen sorteren en verpakken en de capaciteit te vergroten. Tegelijk werd deze nieuwe hal voorzien van nieuwe kantoren, een kantine, wasruimtes en koelcellen. Voor dit laatste onderdeel werd Servex * Koeltex ingeschakeld.

Manager operations Martijn Triepels vertelt over de overeenkomsten tussen beide ondernemingen. “Wij zijn zelf ook een familiebedrijf, en hechten veel waarde aan korte lijnen. We verwachten een bepaalde betrokkenheid bij het product, en dat vinden we bij Servex * Koeltex.” Beeren Plantproducts is dan ook al jaren klant bij Servex * Koeltex, niet in de laatste plaats vanwege de technische kennis en expertise.

Gevraagd naar wat Servex * Koeltex onderscheidt van andere aanbieders hoeft Triepels niet lang na te denken. “De lijnen zijn kort en het lijkt wel alsof ze 24/7 werken. Daardoor zijn ze altijd bereikbaar. Dus als er iets aan de hand is, je wordt altijd teruggebeld.”

Met de installatie van het nieuwe systeem liep Beeren destijds enorm vooruit, hierin bijgestaan door Servex * Koeltex. “We hebben er toen bewust voor gekozen om de restwarmte te hergebruiken voor de vloerverwarming” zo legt de manager operations uit. “In die tijd was dat nog niet zo vanzelfsprekend als nu.

De innovatiekracht was slechts een van de redenen waarom Beeren Plantproducts voor Servex * Koeltex heeft gekozen bij de aanleg van de nieuwe koelcellen. “Ons uitgangspunt was dat we bestaande verdampers wilden hergebruiken als dat mogelijk was. Het prettige is dat Servex * Koeltex daarin met ons meedacht en niet persé nieuw spul wilde verkopen. Dat resulteerde uiteindelijk in een flinke kostenreductie en als ondernemers zijn we daar natuurlijk gevoelig voor.”

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken